ABAC este solutia perfecta pentru orice organizație de microfinanțare, asociație de economii și împrumut, companie de leasing sau companie investițională. Instrumentele sistemului sunt astfel construite incat pot fi adaptate ușor la necesitățile individuale ale clienților, fără a pierde din calitate, oferind siguranță deplină a datelor și calculelor generate.

Afisare grila

Creare Client

Sistemul ABAC este creat pentru spori eficiența companie, iar acest lucru se vede încă de la etapa de introducere a clienților.

Generare Grafice

Vreți să generați un grafic preventiv? Vă oferim posibilitatea de a arăta clientului graficul exact care va fi și la momentul încheierii contractului. Poate vreți să schimbați careva date - atunci doar modificați și accesați butonul Generează.

Creare contract

Desigur, contractul de împrumut este componenta principală a sistemului ABAC. Cu ajutorul programului e suficient să deschideți un client, să alegeți produsul de împrumut dorit, generați graficul și transmiteți spre aprobare. În 2 minute contractul e deja creat și nu trebuie decât să îl monitorizați.

Atașare fișier

ABAC este conceput pentru a fi un instrument util de gestiune a debitorilor, precum și un sistem care gestionează documentele aferente operațiunilor de împrumut. La crearea contractului, atașați și documentele clientului în format electronic, astfel că nu e necesar să păstrați mape separate și să vă gândiți că aveți sau nu cele mai noi date.

Generare documente automatizat

Instrumentul care vă reduce esențial timpul alocat încheierii contractelor. Odată documentul setat în sistem, el se generează automat, fără să mai fiți nevoiți a edita datele. Aveți siguranța că totul e corect, generat rapid, respectiv aveți mai mult timp pentru clienți și pentru activități ce aduc bani.

Încasare

Desigur că ABAC este un sistem ce gestionează resursele financiare, iar încasarea este componenta care vă înregistrează veniturile și încasările. Nu trebuie decât să cunoașteți nr. contractului, iar sistemul va afișa celelalte date în regim automat.

Importare extras

Sunteți o organizație de microfinanțare. E mare probabilitatea să nu posedați un acces direct și în regim on-line asupra încasărilor efectuate prin băncile locale. Însă ABAC vine cu o soluție. În fiecare zi primiți extrasul bancar, astfel că îl puteți ușor încărca în sistem, fără a mai verifica manual încasările efectuate. Faceți acest lucru și sistemul va repartiza imediat sumele încasate.

Export rulaje

Și cum rămâne cu evidența contabilă? Și aici avem o soluție. Pe lângă faptul că sistemul vă generează automat formulele contabile, vă oferă și posibilitatea de a le vedea. Iar, ca urmare a faptului că e un sistem universal, poate genera fișiere ce se pot importa cu ușurință în programele de evidență contabilă. În ABAC veți ține evidența analitică, iar în sistemul contabil veți importa dar soldurile.

Rambursare anticipată

E o operațiune foarte binevenită pentru clienții problematici și e una mai puțin apreciată pentru clienții fideli. Oricum, care nu ar fi cauza, veți dori să o efectuați rapid, fie pentru o deservire impecabilă, fie pentru a diminua riscurile. Nu vă rămâne decât a introduce numărul contractului și a salva, iar sistemul va genera automat toate calculele necesare. Scoateți noul grafic și oferiți clientului. Și totul în doar 3 minute.

Prolongare

Aveți o experiență în domeniul dat. La sigur că ați întâmpinat mai multe dificultăți. Acum ABAC vă oferă posibilitatea să alegeți cea mai bună soluție, atât pentru Dvs. ca companie de finanțare, cât și pentru client. Sigur că nu doriți să pierdeți veniturile și la sigur că nu veți dori ca clientul să mai întârzie. Setați rapid datele și veți putea ușor genera noile contracte și noile condiții de finanțare.

Restructurare

E și ea un element al activității de finanțare și e binevenită oricând, atunci când se cunoaște din timp. Reușiți să ajungeți la un numitor comun cu clientul și ca rezultat nu pierdeți nici Dvs. veniturile, nici clientul nu va întâmpina probleme ca urmare a faptului că estimările inițiale nu au fost prea bine determinate sau că au apărut situații imprevizibile care acum necesită o mai mare atenție.

Modificare dobândă

Credem că fiecare din nou dorim să obținem acele venituri, respectiv acele costuri care sunt adaptate la situația pieței. În acest sens, ABAC vine cu opțiunea de a vă oferi posibilitatea de modificare a dobânzii, atunci când acest lucru e necesar. În același timp, dacă împrumutul a fost acordat cu dobândă fixă, veți avea siguranța că sistemul nu va permite nici o modificare a acesteia și nu mai e necesar să faceți verificări suplimentare.

Modificare penalitate

Ați stabilit penalități de întârziere, dar se constată că careva clienți nu reușesc a asimila aceste calcule și doriți să veniți în ajutorul acestora și să le modificați. Nu vă rămâne decât a indica data din care veți face modificarea, iar ABAC va recalcula și va indica acele date, fără a fi nevoiți să stați ore în șir pentru a estima valoarea optimă necesară.

Clasificare împrumuturi

Sigur că doriți la finele lunii să vă recalculați prognozele de rezerve și la sigură că veți dori să faceți o optimizare de portofoliu și de cheltuieli. Nu trebuie să aveți un calendar pentru acesta, ABAC vă va comunica singur când e necesar să faceți schimbările și mai mult de atât, vă va afișa clienții cărora să le efectuați modificările, astfel că doar deschideți raportul și modificații cele necesare.

Vizualizare Extras

Vă interesează istoricul de achitare pe un client? Sau poate aveți o nouă solicitare și vreți să vedeți care au fost achitările clientului. ABAC vă oferă opțiunea de a vizualiza și imprima istoricul pe contractele clientului, indiferent că acestea sunt în curs sau au fost deja închise. NU contează perioada, puteți scoate extrasele și de câțiva ani anteriori. E posibil si trebuie să cunoașteți doar numărul de contract.

Aprobare acțiune

Da. Controlul operațiunilor de finanțare este important. Mai mult de atât, veți lua o decizie de acordare a resurselor financiare, pentru clienți prelucrați de către ofițerii de credit. Orice acțiune efectuată în sistemul ABAC se supune aprobărilor, iar acest lucru face ca sistemul să înregistreze doar acele date, care sunt veridice și analizate cel puțin de 2 persoane. Prin doar 2 clicuri veți putea aproba orice acțiune, și veți acorda astfel o atenție mai mare analizelor și nu procedurilor.

Valorificare (acordare)

Sistemul ABAC este conceput nu doar spre a verifica rambursările, ci și spre a acorda împrumuturi. Contabilitatea nu are decât sarcina de a deschide solicitările de valorificare și a seta suma acordată. Sistemul va efectua singur toate înregistrările contabile, fără a mai pierde timp pe crearea de formule contabile, flux de numerar, sau raport de venituri. Economie de timp, economie de resurse financiare, efort mai mult orientat spre clienți.

Transfer sold între conturi

Clientul a transferat banii pe alt contract. Sau ați constatat că soldul pe un contract e suficient pentru a acoperi și achitările pe celălalt contract al clientului. Trebuie doar să deschideți opțiunea, să selectați contractele de transfer și doar la al 3-lea clic operațiunea s-a executat. Nu uitați că directorul verifică și aprobă datele!!!!

Monitorizare împrumuturi

ABAC este acel sistem informatic care vine să fie un instrument eficient de gestiune a activității de finanțare. Astfel că nu e necesar să vă creați notițe, calendare, agende pentru a vă aduce aminte când să verificați gajul, ipoteca sau alte bunuri gajate și asigurate. Setați intervalul de verificare și sistemul ABAC va afișa într-un raport separat când, pentru cine, unde și ce.

Modificare comision administrare

La sigur că obțineți venituri și din comisioane, iar uneori aveți necesitatea de a le modifica fie pentru a veni în susținerea clientului, fie ca urmare a unor negocieri avute suplimentar. Acum puteți modifica comisionul de administrare oricând. Semnați actele necesare, iar operațiunea se execută din 3 mișcări.

Generare formule contabile

Contabilizarea automată a operațiunilor este unul din elementele forte ale programului ABAC. Acum personalul din contabilitate nu va mai pierde timpul pe crearea de formule. Acestea sunt singure generate. Doar încărcați rapoartele în sistemele de contabilitate actuale și uitați de timp, de formule corecte sau incorecte. Poate veți dori să modificați careva din ele. Va fi foarte simplu, sistemul permite setarea noilor formule și utilizarea lor pe viitor.

Raport prognoză

Doriți să acordați mai multe împrumuturi? Sau aveți credite de rambursat și e necesar să cunoașteți care vă sunt prognozele de încasări viitoare. ABAC a fost conceput astfel că să puteți genera prognozele pe întreaga perioadă e viață a portofoliului de împrumuturi, începând cu data lansării afacerii și finisând cu ultima tranșă de achitare pe contractul cel mai îndelungat. Doar selectați raportul și butonul GENEREAZĂ știe ce are de făcut.

Raport structura portofoliului

Doriți să vedeți care din produse dețin o pondere mai importantă pentru a lua decizii în timp și pentru a vedea care e situație de ansamblu? Sau doriți poate să vedeți ce produse vă aduc mai multe venituri și care din ele sunt mai importante. Poate doriți o structură a portofoliului pe filiale, sau pe ofițeri de împrumut. Doar generați raportul și veți avea toate datele la dispoziție.

Raport Venituri

Raportul pe venituri este un raport general setat în cadrul SI ABAC pentru a vizualiza structura veniturilor pe fiecare sursă în parte – dobânzi, comisioane, penalități, diferențe de curs, etc. Mai mult de atât, sistemul permite a vizualiza veniturile pe fiecare grupă de produse în parte pe orice perioadă luată în calcul, având astfel posibilitatea de a seta valorile și a vizualiza datele rezultative pe intervalul dorit.

Raport CNPF

Desigur că fiind un sistem informatic de gestiunea a activității financiare a companiei de microfinanțare sau a altor instituții financiare, sistemul ABAC permite a genera rapoartele de reglementare către autorități în materie ce țin de activitatea de microfinanțare. Datele furnizate țin strict de activitatea gestionată, fiind furnizate în orice moment și nu necesită rectificări sau corectări. Economisiți timp si bani în acest sens, iar ce e mai important este că odată ce constatați economii, puteți utiliza aceste eforturi pe direcții ce majorează avantajele financiare ale organizației.

Raport diferențe de curs

Poate acordați credite ce sunt legate de cursul de schimb al monedei naționale cu valutele de referință – MDL, USD? ABAC a fost conceput pentru a calcula diferențele de curs la orice încasare / achitare efectuată, astfel că veți cunoaște care e efectiv pierderea / câștigul real reieșind din adaptarea datelor la cursul de schimb din momentul încasării resurselor financiare.

Raport repartizare achitări

Pentru contabilitate, unul din instrumentele importante este a vizualiza cum sunt repartizate încasările între pozițiile de articole (conturi) pentru a putea verifica rapid corectitudinea înregistrărilor efectuate. Pe lângă aceasta, aveți posibilitatea de a seta perioada pe care doriți să efectuați o analiză și să vizualizați cum au fost repartizate încasările între rambursările de principal, achitările de dobânzi, achitări de comisioane sau perceperi de penalități. ȘI desigur, nu uităm și de diferențele de curs pentru toate aceste calcule.

Raport încasări

Este un raport relativ simplu, însă care va afișa toate încasările efectuate de către clienți pe parcursul unei perioade setate. Încasările vor fi afișate în MDL astfel că la necesitate, spre verificare, puteți genera raporturi conexe și comparându-le cu Raportul încasări veți vedea toate detaliile dorite așa cum acestea sunt înregistrate și gestionate de ABAC.

Raport contracte la zi

E un instrument foarte eficient atunci când aveți un număr de clienți stabili și în număr tot mai mare, dar nu cunoașteți care e situația lor și a datelor introduse în sistem. Poate deja a fost aprobat, sau de abia e în stadiu de analiză? ABAC vă va afișa statutul contractelor la zi, iar mâine totul se va relua pentru a ști unde ați rămas și ce aveți de făcut pentru ziua de astăzi.

Raport datorii restante

Unul din instrumentele cele mai des utilizate în sistemul de finanțare și care permite a vedea situația la zi pe portofoliul organizației. NU e necesar să generați tabele suplimentare. ABAC deja le-a creat și știe ce are de calculat și de afișat. Doar luați telefonul în mână și sunați clientul pentru ai reaminti de tranșa curentă sau datoriile restante și nu uitați să îl preveniți că mai sunt și penalități contractuale pe care dumnealui s-a angajat să le achite.